25 de minute

Ce ai nevoie:

200 gr făină 650 Raftul bunicii

100 ml apă călduță

2 linguri ulei de măsline

1/2 linguriță de zahăr

1/2 linguriță de sare

1/4 cub de drojdie

mozzarella rasă după gust

sos de roșii

câteva frunze de spanac baby

Ce ai de făcut:

Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade.

Prepară un amestec omogen din drojdie, ulei și zahăr. Alături, cerne făina, presară sarea peste ea, iar în mijloc fă loc pentru amestecul de drojdie. Frământă aluatul până se desprinde ușor de pe mâini și devine puțin elastic.

Secretul este să-l scoți din bol și să îl frămânți pe blatul de lucru. Dacă ai timp și dorești, îl poți lăsa să crească o jumătate de ceas.

Dacă nu, întinde-l direct sub forma unui dreptunghi, cu o grosime de 0,5 cm. Apoi, pe toată suprafața, întinde din plin sosul de roșii (poți să îl aranjezi cu puțină sare, cimbru și oregano, după preferințele copiilor).

Apoi, presară brânza și câteva frunze de spanac. Îți poți lăsa imaginația să zburde prin frigider și să mai adaugi ce găsești bun: măsline, șuncă, bacon, ceapă verde sau ciuperci.

Rulează aluatul încetișor și apoi taie felii mai grosuțe pe care le pui într-o tavă, pe o foaie de copt, lasând spațiu între ele să nu se lipească. Le poți unge cu puțin ou bătut.

Coace în cuptorul preîncălzit la 180o pentru 10 de minute, apoi scade ușurel temperatura la 150o pentru alte 10 minute, până când se rumenesc bine bine.

După ce se răcesc, dacă o să-ți mai rămână vreuna, sunt numai bune de pus în pachețelul pentru școală.

Poftă bună!


TIPS & TRICKS


Secretul este să scoți aluatul din bol și să îl frămânți pe blatul de lucru.

Alte rețete