30 de minute

Ce ai nevoie:

1 pahar de făină 000 Raftul bunicii

4 ouă

4 linguri de ulei

1 pahar de zahăr

un vârf de cuțit de sare

1/2 praf de copt

zahăr vanilat

coajă de lămâie

esență de migdale

stafide, merișoare

pentru ornat: câteva cireșe sau alte fructe din ce dulceață ai prin casă  

Ce e de făcut:

Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade.

Separă gălbenușurile de albușuri. Bate albușurile spumă, adaugă sarea, zahărul (în ploaie) și continuă să bați până trec testul castronului întors cu susul în jos.

Amestecă gălbenușurile cu cele 4 linguri de ulei, apoi toarnă-le peste albușuri. Adaugă făina, în ploaie și amestecă până la omogenizarea completă. Adaugă merișoarele și stafidele.

Pune aluatul în formele de brioșe și coace-le cam 20 de minute, până când se formează o crustă fermă aurie. 

Înainte de a le scoate din cuptor de tot, ornează repede cu cireșele din dulceață și mai lasă-le încă 5 minute.

Când se răcesc le poți pudra cu zahăr și sunt gata de pus în pachețelul pentru a doua zi.

Poftă mare!


TIPS & TRICKS


Bate albușurile spumă, adaugă sarea, zahărul (în ploaie) și continuă să bați până trec testul castronului întors cu susul în jos.

Alte rețete