60 de minute

2 căni și jumătate + încă 2 linguri de făină 650 Raftul bunicii

3 linguri de unt

3/4 cană de lapte

3/4 linguriță de drojdie uscată activă

3/4 linguriță de sare de mare

1/8 linguriță de piper proaspăt măcinat

1/2 cană parmezan proaspăt ras

Semințe de susan și mac

Dacă afară e foarte cald și-ai vrea mai degrabă să te uiți la un film acasă cu cei mici, hai să-ți spunem cum să le pregătești o gustare crocantă și ușor sărată, cu care sigur îi vei cuceri.

Pentru început, pune untul și laptele într-o crăticioară la încălzit. Așteaptă până se topește untul și laptele e cald (nu fierbinte) și ia-le de pe foc. Adaugă în amestec drojdia uscată și lasă-l la crescut, cu răbdare, timp de 10 minute pe ceas.

Între timp, adaugă într-un bol de mărime medie făina și sarea de mare și amestecă-le. După ce drojdia s-a activat adaugă tot laptele deodată. Frământă amestecul folosindu-te de mâini, până se formează o bilă de aluat omogen.

Cu atenție, transferă aluatul pe o suprafață uscată și mai frământă-l timp de 5 minute, până când devine elastic. Pune aluatul înapoi în bol, acoperă-l cu o folie de plastic și lasă-l la crescut, ca pe feții frumoși din basme, timp de 30 de minute.

Între timp, preîncălzește cuptorul la 180 de grade și tapetează două tăvi cu hârtie de copt.

Și-acum puțină matematică: împarte aluatul în jumătate și jumătatea în jumătate și jumătatea în jumătate și tot așa, până obții 24 de bucăți egale.

Cu grijă, rulează fiecare bucată de aluat sub forma unui bețișor lung de vreo 20 cm. Întinde-le pe toate pe hârtiile de copt și presară deasupra parmezanul ras, piperul, sarea și semințele de mac și de susan după gust.

Pune grisinele în cuptorul preîncălzit, timp de 15 minute, până capătă o culoare aurie și devin foarte crocante. Lasă-le să se răcească puțin și apoi ia-le cu tine în fața televizorului, la film.

Vizionare plăcută și poftă bună!


TIPS & TRICKS


Frământă amestecul folosindu-te de mâini, până se formează o bilă de aluat omogen.

Alte rețete