90 de minute

 

800 gr Făină Raftul bunicii 000 

650gr unt 

3,5 kg dovleac 

700 gr zahăr 

500ml apă 

10 0uă 

un praf de sare

 

Începem să preparăm aluatul cu drag. Amestecăm 500 de ml de apă cu ouăle bătute și 300  g de unt topit, apoi presărăm drăgăstos făina albă și fină Raftul bunicii 000. Frământăm cu spor cam 30 de minute, până când obținem un aluat numai bun de întins în 10 părți egale. După ce l-am împărțit, îl lăsăm la odihnit și începem să pregătim compoziția delicioasă! 

Luăm dovleacul, îl spălăm bine, îl curățăm și-l dăm prin răzătoare. Pregătim o oală de inox cu fundul mai gros în care punem la încins 300 g de unt. Cand untul este incins, adăugăm dovleacul și îl călim bine. Adăugăm zahărul și amestecăm până când acesta s-a topit, iar dovleacul a căpătat o culoare portocalie intensă. Putem chiar gusta nițel, să verificăm dacă dovleacul este bine pătruns. 

 

Încă puțin și plăcinta gustoasă e gata să bucure sufletul celor dragi! Ungem o tavă cu unt și punem în ea hârtia de copt, apoi așezăm grijuliu prima foaie de aluat, peste care întindem un strat de compoziție de dovleac, apoi a doua foaie, apoi dovleac și tot așa până când am așezat toate cele 10 foi și am întins toată compoziția. La final facem 6, 7 înțepături cu o furculiță, ungem cu unt topit și băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 90 de minute. 

Plăcinta este gata atunci când este rumenită și se desprinde de pe lateralele tăvii. Știm, e greu să reziști mirosului de plăcintă caldă, aburindă, dar ideal ar fi să o serviți rece. 

Poftă bună!

 


TIPS & TRICKS


Chiar dacă va fi greu să îi reziști trebuie să tai plăcinta atunci când se răcește, altfel vei risca să nu arate perfect!

Alte rețete